01.12.2016 — 17:56

Відбулося засідання обласного оперативного штабу з координації дій щодо попередження та ліквідації можливих надзвичайних ситуацій

В зв’язку з прогнозом щодо ускладнення погодних умов на території області та з  метою своєчасного ефективного реагування на можливі надзвичайні ситуації зимового періоду, 01 грудня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка відбулося засідання обласного оперативного штабу з координації дій щодо попередження та ліквідації можливих надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період 2016-2017 років.

img_8686За прогнозами Укргідрометцентру 2-3 грудня, внаслідок переміщення активного циклону з північного заходу, на території області очікується ускладнення погодних умов: сніг та мокрий сніг, вночі місцями сильні опади, місцями складні відкладення ожеледі та мокрого снігу, місцями хуртовини, на дорогах ожеледиця,  подекуди  снігові замети. Вітер південно – західний з переходом на північно-західний   7-12 м/с, пориви 17-22 м/с. Температура повітря  протягом доби від 3° морозу до 2° тепла.

На порядок денний винесено питання про забезпечення оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації, небезпечні події пов’язані з ускладненням руху транспорту, порушенням енергозабезпечення населених пунктів.

img_8690

Під час засідання обговорено алгоритм дій спрямованих на попередження надзвичайної ситуації. Зокрема, Володимир Ілліч доручив підготувати снігоочисну техніку до можливих снігових заметів, при необхідності залучити додаткову техніку та працівників, протиожеледних сумішей тощо.

Також посадовець звернув увагу представників ГУ Національної поліції на необхідність обмеження руху великовагового транспорту та посилення контролю за технічним станом автомобільного транспорту, особливо на наявність зимової гуми. Керівництву ПАТ ”Хмельницькобленерго” доручено забезпечити оперативне реагування відповідних сил і засобів для відновлення електропостачання об’єктів життєзабезпечення та населених пунктів у разі виникнення необхідності.

img_8689

“Ми повинні вже зараз вжити усіх необхідних заходів, аби попередити виникнення надзвичайної ситуації. Тому, прошу учасників засідання активізувати роботу у даному напрямку”, – додав Володимир Ілліч.

Крім того, з метою посилення контролю за ситуацією в області управлінню з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації вирішено терміново організувати проведення селекторної наради з головами райдержадміністрацій, керівниками районних Дорожньо-експлуатаційних дільниць, ДСНС та Національної поліції.

ДСНС України закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, особливо під час перебування на вулиці. Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.