30.11.2016 — 13:25

Відбувся Міжнародний науково-практичний семінар «Інтеграція екологічних вимог в систему територіального планування України»

Директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Вавринчук прийняв участь у Міжнародному  науково-практичному семінарі «Інтеграція екологічних вимог в систему територіального планування України», який відбувся 29 листопада 2016 року в м. Києві.

Організаторами семінару виступили Інститут географії НАН України та Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО» імені Ю.М.Білоконя.

Метою семінару було обговорення результатів виконання спільного німецько-українського проекту «Інтеграція екологічних вимог в систему територіального планування України» (2014-2016 рр.).

В рамках науково-практичного семінару доповідачами було проінформовано про сучасні виклики та перспективи розвитку України та її регіонів в контексті виконання зобов’язань в рамках угоди про асоціацію з ЄС, зокрема про розвиток територій та об’єктів природно-заповідного фонду України:європейський контекст  та рамкові умови та методичні підходи щодо інтеграції екологічних принципів в територіальне планування України.

У дискусіях та виступах відмічено актуальність робіт, спрямованих на гармонізацію українського та європейського законодавства в галузі охорони та збереження навколишнього середовища, позначено можливі  напрями змін національної системи територіального планування та зростаючу роль громадськості в процесах державного управління.

За матеріалами Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації