06.12.2016 — 16:08

“Народні підприємці” – незаконні громадські формування

img_8742

Сьогодні під головуванням т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного відбулась нарада щодо заслуховування результатів роботи робочої групи, створеної Головним територіальним управлінням юстиції у Хмельницькій області спільно з Хмельницьким університетом управління та права, щодо внесення пропозицій по доопрацюванню законодавчої бази на предмет діяльності на території області «народних підприємств» та «народних підприємців».

У нараді взяли участь представники Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, Головного управління ДФС у Хмельницькій області, Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області, Хмельницького університету управління і права, Хмельницького ВП ГУНП у Хмельницькій області.

Впродовж певного періоду на території області спостерігалась діяльність так званих «народних підприємців», які функціонують поза межами правового поля не сплачуючи податків та представляють себе як територіальна громада.

Однак в органах юстиції офіційно не зареєстровано статут такої громади, тому це лише не легалізоване громадське формування, а свідоцтва, видані нею, не затверджені органами влади.

Обговорюючи дану тематику присутні наголосили на не законній їх діяльності. Наразі певні особи, які здійснювали підприємницьку діяльність на підставі свідоцтва «народного підприємця», виданого такою громадою, притягнуто до адміністративної відповідальності.

Правоохоронними органами поводяться слідчі дії, досліджуються вилучені документи.