07.12.2016 — 10:41

До уваги керівників неприбуткових організацій

Головне територіальне управління юстиції нагадує, що 31 грудня спливає термін приведення установчих документів неприбуткових організацій у відповідність до норм Податкового кодексу України. Згідно Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ на організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, усі неприбуткові організації, які не приведуть свої установчі документи відповідно до норм статті 133 Податкового кодексу України, після 1 січня 2017 року виключаються контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Для державної реєстрації змін до статуту керівникам громадських організацій, організацій роботодавців, творчих спілок необхідно необхідно звернутись до Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області за адресою: м.Хмельницькій, вул. Грушевського, 87 (телефон гарячої лінії 79-53-79) або до найближчого центру надання адміністративних послуг.

Інші неприбуткові організації (благодійні організації, обслуговуючі кооперативи, ОСББ тощо) повинні звернутись для реєстрації таких змін до будь-якого державного реєстратора в межах області.

Нагадуємо, що приведення установчих документів у відповідність до Податкового кодексу України здійснюється безкоштовно до 31 грудня поточного року. В подальшому за державну реєстрацію вищевказаних змін обов’язковим буде стягнення адміністративного збору.