07.12.2016 — 15:45

67 контрольних заходів проведено працівниками Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області

За наслідками їх проведення забезпечено відшкодування втрат на суму 14,4 млн гривень.

До бюджетів усіх рівнів додатково надійшло коштів на суму 1,5 млн гривень.

Впродовж 11-ти місяців поточного року до установ та організацій, під час ревізій яких виявлено порушення, застосовано 51 фінансову санкцію у вигляді призупинення бюджетних асигнувань, зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних призначень/асигнувань розпорядникам бюджетних коштів.

За допущені фінансові порушення 111 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Із займаних посад звільнено 2-х порушників фінансового законодавства.

За результатами контрольних заходів правоохоронні органи розпочали 8 досудових розслідувань.

Економічний ефект від впровадження 45 пропозицій, наданих за результатами проведених державних фінансових аудитів становить 4,0 млн гривень.

Крім того, за результатами моніторингу державних закупівель відмінено торги в 29 випадках на суму 160,1 млн грн та в 3 випадках розірвано договори закупівлі на суму 3,2 млн гривень.

З метою забезпечення прозорості у діяльності органів Держаудитслужби та зворотного зв’язку з громадськістю функціонує «телефон довіри».

Ви маєте можливість повідомити про відомі Вам факти порушення законодавства при витрачанні бюджетних та інших державних коштів, використанні державного чи комунального майна, а також про неправомірні дії (бездіяльність) службових осіб Держаудитслужби.

Зі скаргами, запитаннями та пропозиціями просимо звертатися на «телефон довіри»:

  • Державна аудиторська служба України – (044) 425-38-18;
  • Західний офіс Держаудитслужби – (032) 255-41-88;
  • Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області – (0382) 76-57-56, 65-37-22.

 

Прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області