08.12.2016 — 10:44

“Моя поліція – моя довіра”

З метою ознайомлення читачів з людьми різних професій, обласною бібліотекою для дітей імені Т.Г.Шевченка започатковано проведення промо-акцій.

У акціях братимуть участь представники різних організацій, які працюють у сфері виховання дітей. Цього разу читачі зустрілися з начальником відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції Сергієм Цимбалюком.

Сергій Володимирович розповів про роботу поліцейського. Зосередив увагу дітей на тому, що скоєнні правопорушення, як адміністративні так і кримінальні, мають  негативні наслідки. Попередив про відповідальність, до якої можуть призвести необдумані вчинки.

Старшокласники, активно спілкуючись з поліцейським, задавали запитання: як діяти коли ти стаєш свідком правопорушень, як уникати грабіжників та шахраїв, чи передбачена відповідальність за пропуски уроків та інше. Сергій Цимбалюк закликав підлітків бути пильними та обачними потрібно на вулиці, у громадському транспорті.

Поліцейський наголосив, що дітям завжди слід  думати про наслідки своїх дій, з повагою ставитися один до одного, повідомляти поліцейських про правопорушення, свідками яких вони стали. А ще спрямовувати свою енергію правильно – займатися спортом, відвідувати тренажерні зали, спортивні секції, що допоможе покращити здоров’я та уникнути непотрібних спокус.

За матеріалами обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка