09.12.2016 — 12:28

Волонтерів та журналістів навчають ефективній співпраці

Сьогодні в облдержадміністрації розпочався одноденний тренінг для волонтерів, журналістів, активних громадян на тему: «Психологічні особливості роботи волонтерів під час гібридної війни. Етика співпраці зі ЗМІ: як інформувати, щоб не зашкодити». Захід проводиться Інститутом демократії імені Пилипа Орлика (Київ) за підтримки Посольства США.

Тренінг проводять Олег Покальчук, військовий психолог, радник Руху сприяння територіальній обороні, письменник, публіцист, та Світлана Єременко, медіаексперт, керівник проекту з моніторингу регіональних ЗМІ, виконавчий директор Інституту демократії ім. Пилипа Орлика (м.Київ), авторка ідеї книги «Знедолені? Нездоланні! Історії переселенців».

Із вітальним словом до учасників звернувся т.в.о. заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Олег Кузмінчук. Також, користуючись нагодою, він вручив головному редактору Ярмолинецької районної газети “Вперед” Аллі Гуменюк Почесну грамоту облдержадміністрації, якою нагороджено колектив редакції газети у зв’язку з 85-ю річницею з дня заснування цього друкованого ЗМІ.

Під час тренінгу обговорять способи пошуків психологічних підходів до травмованих людей та як захистити себе. Ще однією важливою темою для обговорення визначено аспекти співпраці волонтерів із журналістами, зокрема, і те, як уникнути поширення неправдивої інформації.

Для учасників також проведуть майстер-клас з налагодження співпраці волонтерів та журналістів, підготовки брифінгів, прес-конференцій, круглих столів, розповідатимуть, як правильно підготувати прес-анонс та прес-реліз, тощо.

Зберегти

Зберегти

Зберегти

Зберегти