09.12.2016 — 15:58

Олег Кузмінчук: Від нашої спроможності забезпечити гідне дитинство своїм наймолодшим громадянам залежить майбутнє України

Сьогодні в Головному управлінні Національної поліції в Хмельницькій області під головуванням начальника ГУНП в Хмельницькій області Миколи Семенишина відбувся круглий стіл на тему: «Використання нових моделей в роботі поліції з метою підвищення ефективності профілактики правопорушень серед дітей та підлітків на території Хмельницької області». Облдержадміністрацію на заході представляв т.в.о. заступника голови-керівника апарату адміністрації Олег Кузмінчук. Участь у роботі взяли працівники підрозділів Національної поліції, органів влади, представники  громадських організацій.

Вітаючи учасників заходу, Микола Семенишин акцентував увагу на тому, що проблема злочинності неповнолітніх сьогодні є особливо гострою та актуальною. Саме тому пошук шляхів зниження її рівня є одним із головних завдань, що стоїть перед державою та суспільством.

Олег Кузмінчук у своєму виступі також підкреслив особливе значення профілактики протиправної поведінки дітей і підлітків,  адже таким чином можна забезпечити захист суспільства від злочинних зазіхань. Він наголосив на важливості запобігання на ранніх етапах поширенню злочинності серед дітей та підлітків, недопущенні поширення культу насильства і жорстокості в сім’ях, навчальних закладах, інших місцях перебування дітей.

“Я думаю, що усі ми розуміємо, що діти – це майбутнє будь- якого народу і держави. Адже молоде покоління визначатиме успіх політичного, економічного, інтелектуального та культурного поступу. І від нашої спроможності забезпечити гідне дитинство своїм наймолодшим громадянам безпосередньо залежить майбутнє незалежної України,” – додав Олег Петрович.

Учасники круглого столу заслухали інформацію про рівень підліткової злочинності та правопорушень на території Хмельницької області, обговорили шляхи його зниження, зокрема, і застосування інноваційних підходи в попереджені правопорушень серед неповнолітніх на прикладі трирівневої моделі профілактик.

Голова ГО «Фундація «Захист прав дітей» Кулабіна М.Ю. у своєму виступі ознайомила присутніх з даними щодо ефективності роботи центрів підтримки дітей: розповіла про функції, які на них покладені, та про  послуги, що надаються в таких центрах,  та проаналізувала результати їх роботи.

Про досвід упровадження шкільної служби порозуміння як механізму ефективного впровадження шкільної медіації в системі освіти  учасники круглого столу дізналися з виступу соціального педагога вищої категорії НВК «ЗОНІ І-ІІІ ст. – гімназія» управління освіти Жмеринської міської ради Вінницької області ДацкоО.В.

Зберегти

Зберегти