09.12.2016 — 16:38

Олег Гуменний: Питанню підвищення енергоефективності та зменшення енергозалежності від імпортованого газу в області приділяється особлива увага

Питанню підвищення енергоефективності та зменшення енергозалежності від імпортованого газу в області приділяється особлива увага. Дедалі частіше впроваджуються проекти з використання відновлювальних джерел енергії.

З цією метою під головуванням т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного 08 грудня 2016 року відбулася робоча зустріч з представниками компанії VERBIO VereinigteBioEnergie AG (Німеччина) разом з компанією OZONE Investment LLC щодо обговорення перспективи реалізації інвестиційного проекту з будівництва заводу з виробництва біометану із соломи у Хмельницькій області.

«Обласна державна адміністрація зацікавлена у залучені інвестиційних ресурсів та реалізації новітніх високоефективних технологій для впровадження енергоефективнихзаходів в області»,– зазначив Олег Гуменний.

Окрім виробництва теплової та електричної енергії, після переробки соломи утворюється органічне добриво, яке містить велику кількість корисних речовин і може бути внесеним назад у ґрунт.

Участь у робочій зустрічі взяли представники департаментів агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів, управління житлово-комунального господарства, відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації, Головного управління держгеокадатрув області та ПАТ «Хмельницькобленерго».