12.12.2016 — 12:45

Хмельницький приймав 5-й Чемпіонат України з футзалу серед медиків

9-10 грудня Хмельницький приймав 5-й Чемпіонат України з футзалу серед медиків.

Змагання відбувалися у залі спортивного комплексу Хмельницького обласного управління Національної поліції під егідою Української футбольної асоціації медиків, яка є практично у кожній області. В урочистостях з нагоди відкриття турніру взяв участь директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Яків Цуглевич та інші поважні гості.

Яків Миколайович висловив слова вітання та щирі побажання усім присутнім та наголосив, що медики, попри напружену роботу, завжди пропагують здоровий спосіб життя та боротьбу зі шкідливими звичками. Як доказ – збірна лікарів Хмельницького, куди, до речі, входять і медики з районів. Однак, підкреслив Яків Цуглевич, його колеги успішно перемагають і в інших видах спорту. Директор Департаменту охорони здоров’я додав, що Хмельницька команда – молода, бо існує лише з серпня 2014 року. Однак «бойове» хрещення приймала від збірної України серед лікарів, і достойно зіграла внічию 1:1. Нині наша команда удосконалюється, дещо оновлюється її склад,  закуплено форму та інвентар.

Загалом, у 5-му Чемпіонаті України з футзалу серед медиків зустрічалися 12 команд із 10 областей України. Родзинкою змагань став виступ команди «Мастерс» – збірної лікарів України від 45 років і старше, чемпіона світу 2015 року серед медиків.

Команди були поділені на 4 групи. Переможці своїх груп грали у півфіналах, після чого і визначалися клуби, які розділили призові місця. Отож, перемогла у 5-му Чемпіонаті України з фут залу серед лікарів збірна Херсона, «срібло» та «бронза» дісталася представникам Житомира та Івано-Франківська. Хмельницькі лікарі з 12 команд посіли 6-те місце. Однак, попереду багато нових змагань.

За матеріалами Хмельницького обласного Центру здоров’я.