12.12.2016 — 13:39

Відбувся науковий семінар з педіатрії

9 грудня Хмельницький разом із Києвом, Тернополем і Вінницею взяв участь у циклі наукових семінарів, які висвітлюють проблемні питання педіатрії у практичній медицині. Проходять вони під егідою Міністерства охорони здоров’я України та Національної медичної академії післядипломної освіти (НМАПО) ім. П. Л. Шупика. Захід відбувався у форматі телемосту.

У вітальному слові перший проректор Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика Юрій Вдовиченко нагадав, що, відповідно до планів МОЗ, підготовка педіатрів на додипломному етапі завершується і буде проводитись лише на післядипломному етапі. Також він подякував дитячим лікарям за нелегку працю – профілактику та лікування дітей.

Головний педіатр Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Лариса Добровольська подякувала організаторам за усі науково-практичні конференції, які проводилися у цьому році, і сподіваються на подальшу співпрацю.

На думку організаторів, семінари у форматі телемосту дуже корисні, оскільки таким чином, перебуваючи у своєму місті, можна почути і обмінятися інформацією з науковцями та спеціалістами з інших куточків України.

Лекції читали фахівці НМАПО ім. П. Л. Шупика, Інституту педіатрії, акушерства і гінекології Національної академії медичних наук України, Харківського національного медичного університету, Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця, Дніпропетровської медичної академії та Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова.

Вони висвітлили проблемні питання, що стосуються інфекційних захворювань та щеплень у дітей; алергій; дефіциту вітаміну Д та кальцію; синдрому вегетативної дисфункції; застосування біоентеросептиків у терапії; лікування харчової непереносимості у дітей грудного віку; синдрому гіперактивності; стан ШКТ при гельмінтозах; здоров’язберігаючі технології навчання у русі.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я.