13.12.2016 — 14:56

Національна академія Державної прикордонної служби ім. Богдана Хмельницького відзначає 24-у річницю

Свій життєпис Національна академія державної прикордонної служби України розпочала з 14 грудня 1992 року. У 1995 році на базі Інституту Прикордонних військ України створено Академію Прикордонних військ України  та розпочалася підготовка офіцерів керівного складу, а 4 серпня цього ж  року Постановою Кабінету Міністрів України Академії присвоєно ім’я Богдана Хмельницького.

Вже у серпні 2003 року в зв’язку з реформуванням Прикордонних військ у Державну прикордонну службу України академія отримала назву Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

 Не зважаючи на невеликий в історичному вимірі термін існування, академією підготовлено та направлено в органи охорони державного кордону більше 10 тисяч висококваліфікованих офіцерів-прикордонників. Сьогодні Національна академія Державної прикордонної служби України – багатопрофільний навчальний заклад,  що здійснює підготовку бакалаврів і магістрів для Держприкордонслужби.

З цієї нагоди в обласній філармонії відбулися урочистості.

Привітати керівний склад академії, генералів, офіцерів, курсантів та ветеранів прикордонної служби завітали т.в.о. першого заступника голови Олег Гуменний, міський голова Олександр Симчишин, заступник голови обласної ради Валерій Лесков, керівники силових структур області та інші поважні гості.

“Ми пишаємося тим, що на нашій подільській землі розташований такий багатопрофільний, багатоступеневий вищий навчальний і науковий заклад, відомий не лише в Україні, але й далеко за її межами. Водночас, академія є авторитетним громадсько-політичним і культурологічним центром військово-патріотичної роботи на Хмельниччині”, – зазначив Олег Гуменний.

Також посадовець додав, що рівень фахової підготовки випускників академії повною мірою відповідає світовому. Для цього академія має достатній науково-педагогічний потенціал – професіоналів своєї справи.

Академія готує офіцерські кадри командних, технічних, гуманітарних та тилових спеціальностей тактичного та оперативно-тактичного рівнів, від яких значною мірою залежить боєздатність Державної прикордонної служби України.

“Ваш життєвий вибір, прагнення присвятити своє життя служінню інтересам народу і держави свідчать про свідому громадську позицію, високий патріотизм, викликають повагу. Ви заслужено можете пишатися тим, що увійшли до когорти сміливих професіоналів, сумлінних, компетентних людей, що самовіддано захищають нашу державу”, – сказав Олег Вікторович на завершення вітання.

В урочистій обстановці Олег Гуменний вручив кращим військовослужбовця Прикордонної академії Почесні грамоти та цінні подарунки від обласної державної адміністрації.