14.12.2016 — 15:37

У Хмельницькому стартував регіональний бізнес-форум “Україна – країна підприємців”

Сьогодні розпочав роботу перший регіональний бізнес-форум «Україна – країна підприємців», ініційований Приватбанком спільно з Українським союзом промисловців та підприємців.

До участі у форумі долучилися т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний, міський голова Олександр Симчишин, голова Союзу промисловців і підприємців в області Іван Дунець, голова регіональної ради підприємців області Наталя Белякова, директор Південно-Західного регіонального управління Приватбанку Юрій Браніцький, представники Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації.

Організатори форуму мали на меті показати працюючим підприємцям і тим, хто бажає відкрити власну справу, реальні можливості та перспективи для втілення їх ідей, надихнути на прояв ділової ініціативи і продемонструвати практичні інструменти для створення чи розвитку бізнесу. За словами організаторів, це буде сприяти розвитку малого бізнесу та створенню понад 1 млн нових робочих місць по всій країні.

В свою чергу, Олег Гуменний зазначив, що висока зацікавленість у розширенні виробництв та виходу на нові, у тому числі зовнішні ринки, стимулює представників бізнесу до пошуку нових інструментів залучення додаткових фінансових ресурсів. Сьогодні традиційним джерелом фінансування бізнесу залишаються банківські установи. Проте, сучасний фінансовий ринок готовий запропонувати нові продукти ефективного інвестування в економічний розвиток.

Також Олег Вікторович відмітив підприємства, які на сьогодні є промисловим потенціалом Хмельниччини – це такі як ПАТ “Подільський цемент”, ТОВ “РосАпатитінвест”, ТОВ “МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ Україна”, ПАТ “Агрофірма АВІС”, ТОВ “ПРЕТТЛЬ-КАБЕЛЬ Україна”, ТОВ “Сіріус Екстружен”, ТОВ “Дювельсдорф Україна”, ТОВ “Тін Імпекс”.

У розвиток економіки області за січень-вересень 2016 року підприємствами та організаціями за рахунок усіх джерел фінансування спрямовано 5,5 млрд. грн. капітальних інвестицій, що на 22,0% більше, ніж за відповідний період 2015 року.

Сьогодні в області реалізуються масштабні інвестиційно-інноваційні проекти: діагностичний лікувально-реабілітаційний курортний комплекс “Арден Палац”; ТОВ “Мегатекс Індастріал” з виробництва гальванічних елементів, ТОВ “А.Т.К.” – соєво-екстрактний завод; ТОВ “КВС-Україна” – комплексу з кондиціювання насіння, на території Теофіпольського району розпочато будівництво біогазової установки по виробництву електроенергії з біогазу.

На завершення Олег Вікторович додав, що стимулювання розвитку підприємницької діяльності є одним із основних завдань облдержадміністрації – за рахунок коштів обласного бюджету здійснюється фінансова підтримка суб’єктів малого та середнього підприємництва шляхом здешевлення банківських відсотків за кредити та пільгове кредитування.

Так, на здійснення часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами підприємництва для реалізації інвестиційних проектів у пріоритетних сферах економічної діяльності, у 2016 році виділено кошти в сумі    300,0 тис. гривень. У поточному році передбачено також кошти у сумі 1,7 млн. грн. для пільгового кредитування суб’єктів підприємництва через Регіональний фонд підтримки підприємництва по Хмельницькій області.

“Сподіваюся, що сьогоднішній захід стане одним із тих комунікаційних майданчиків, який відкриває шлях для отримання нових комерційних можливостей та розвитку інноваційних та конкурентоспроможних на світових ринках підприємств”, – підкреслив посадовець.