14.12.2016 — 17:18

У Хмельницькому вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня, у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, в залі засідань Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області зібралося керівництво, особовий склад Головного управління та вогнеборці – ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Розпочався урочистий захід із перегляду відеофільму «30 років потому», у якому висвітлені події у зоні Чорнобильської АЕС, починаючи з тих трагічних часів і по сьогоднішній день. Після цього прозвучали слова вітання від Голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна.

Далі з вітальним словом до ліквідаторів звернулися т.в.о. заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Олег Кузмінчук та заступник голови обласної ради Валерій Лесков, начальник Головного управління ДСНС Едуард Братко. Вони подякували ліквідаторам за їхній героїчний подвиг та підкреслили, що завдяки їхній мужності, самовідданості та високому професіоналізму вдалося приборкати «мирний» атом.

Своїми спогадами поділився ветеран пожежної охорони – ліквідатор аварії Аполлінарій Швець. Далі учасники тих трагічних подій отримали грамоти та цінні подарунки від обласної та міської влади, Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та Головного управління ДСНС України.

Далі відбувся мітинг-реквієм біля пам’ятника «Героям-пожежникам, які врятували світ від ядерної катастрофи», куди прибули перші особи обласної та міської влади, керівники силових структур області, представники громадських організацій та мешканці міста. Разом із ліквідаторами вони вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів покладанням квітів до пам’ятника, хвилиною мовчання та запалили свічку пам’яті в Каплиці Неопалимої Купини.

За матеріалами ГУ ДСНС України у Хмельницькій області