19.12.2016 — 11:56

Ізяславська центральна районна лікарня відзначила 100-річний ювілей

16 грудня свій 100-річний ювілей відсвяткувала Ізяславська центральна районна лікарня. Це не просто ювілей, в якому вмістилася ціла епоха, це час самовідданої праці людей, які присвятили себе медицині.

Саме в далекому 1916 році відкрила свої двері для перших пацієнтів Заславська земська лікарня на 100 ліжок. Тоді допомогу хворим надавали декілька лікарів та медичних сестер. Сьогодні Ізяславська центральна районна лікарня потужна багатопрофільна медична установа на 234 ліжкомісця з сучасними медичними обладнанням, потужним кадровим потенціалом. У стінах закладу медичну допомогу  надають 78 лікарів, 205 середніх медичних працівників, 89 працівників молодшого медперсоналу, 82 – іншого обслуговуючого персоналу.

Ювілей лікарні – це ювілей кожного її працівника – це свято тих, хто присвячує своє життя благородній праці – турботі про життя і здоров’я людини та тих хто це забезпечує.

Святкові заходи розпочались на території власне самого закладу. Тут усі бажаючі мали змогу оглянути приміщення корпусу поліклініки де завершується проведення останніх робіт із його капітального ремонту. Також гості із числа головних лікарів центральних районних лікарень області  оглянули приміщення хірургічного відділення, яке розташоване у будівлі де 100 років тому розташовувалась знаходилась земська лікарня, та меморіальну дошку українському  громадському діячу, лікарю, святому сповіднику Української Автокефальної Православної Церкви  Арсену Річинському, який у 1917-1920 роках працював тут лікарем. Далі для гостей закладу було проведено коротку екскурсію містом Ізяслав та Ізяславським районним історико-краєзнавчим музеєм.

Основні святкові заходи відбулись в приміщенні Ізяславського районного будинку творчості дітей та юнацтва «Веселка». Привітати працівників закладу та його ветеранів завітали: т.в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Валерій Олійник, представники місцевої влади, група головних лікарів центральних районних лікарень Хмельницької області, керівництво та медичні працівники лікарні, партнери закладу, тощо.

Відкрив святковий захід головний лікар Ізясласької центральної районної лікарні Олександр Агапій. Він здійснив короткий екскурс сторінками історії діяльності медичного закладу. Олександр Олександрович щиро подякував усім працівникам лікарні та її ветеранам за сумлінну працю, відданість справі та високий професіоналізм.

В свою чергу, вітаючи колектив та ветеранів Ізяславської ЦРЛ т.в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Валерій Олійник наголосив, що немає найбільш високих цінностей, ніж життя і здоров’я. «Я переконаний, що в день 100-літнього ювілею лікарні, майже у кожного жителя району знайдуться  щирі, теплі і сердечні  слова вдячності лікарям, медичними сестрам та санітаркам, всім тим, хто, так чи інакше пов’язаний із роботою медичного закладу» – сказав Валерій Цезарович.

З нагоди 100-річчя Ізяславської центральної районної лікарні за багаторічну сумлінну працю, відданість справі групі працівників та ветеранів лікарні було вручено обласні та районні відзнаки.

Гарного настрою усім присутнім додала концертна програма.

Крім того, у вестибюлі Будинку творчості було розгорнуто виставку фотографій «Від минулого до сьогодення лікарні».

Шановні працівники та ветерани Ізяславської центральної районної лікарні, прийміть щирі вітання з нагоди 100-річного ювілею вашого лікувального закладу, нехай запас ваших життєвих сил ніколи не зменшується, а найбільшою подякою за вашу роботу й надалі будуть вилікувані вами люди.

За матеріалами Ізяславської РДА