19.12.2016 — 10:25

У Хмельницькому відбулася конференція із сімейної медицини

16 грудня в актовій залі Державного патологоанатомічного центру відбулася міжрегіональна науково-практична конференція «Актуальні питання загальної практики – сімейної медицини». Ініціював зібрання Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації спільно з кафедрою внутрішньої та сімейної медицини Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова. Участь у конференції брали сімейні лікарі, терапевти, педіатри, практичні лікарі інших спеціальностей.

Відкриваючи захід, начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги населенню, головний терапевт ДОЗ облдержадміністрації Аліна Костенко наголосила, що за результатами акредитації 22 Центрів ПМСД виявлено багато недоліків роботі. Тому практичним лікарям необхідно більш ретельно та відповідально ставитися до покладених на них обов’язків.

Також з вітальним словом до учасників конференції звернувся завідувач кафедри внутрішньої та сімейної медицини Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова, голова Асоціації лікарів загальної практики – сімейної медицини Вінницької області, професор В’ячеслав Чернобровий. Лекторами були не лише науковці з Вінниці та Києва, а також практичні лікарі з Хмельницького.

Медичні працівники Подільського краю заслухали доповіді, що стосувалися матеріалів науково-практичної конференції з міжнародною участю «Здоров’я українців – в руках сімейного лікаря», що відбулася у Києві на початку грудня. Крім того, лікарі отримали оновлену  інформацію про артеріальну гіпертензію, можливості комбінованої антигіпертензивної терапії; тактику ведення хворого на туберкульоз лікарями первинної ланки; численні доповіді стосовно клінічних проблем загальної практики – сімейної медицини. Також колеги з Вінниччини поділилися досвідом проведення виїзних бригадних оглядів у центрах та амбулаторіях ПМСД Вінницької області щодо ГЕРХ в поєднанні з АГ.

Після закінчення конференції зареєстровані учасники отримали відповідні сертифікати. Усі бажаючі мали змогу одержати матеріали доповідей для використання їх у подальшій лікарській практиці.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я.