20.12.2016 — 10:52

Поспішайте творити добро разом зі Святим Миколаєм

Свято Миколая – одне з найулюбленіших свят українців.  Адже кожен із нас, не зважаючи на вік, вірить у дива та намагається робити добрі справи. Особливо Миколая Чудотворця  люблять діти. Вони заздалегідь готуються до свята, пишуть листи та чекають на здійснення мрій.

Цього дня Миколай завітав і до читачів Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка. Бібліотечна феєрія “Миколай вночі мандрує, сном і казкою чарує” запросила дітей до зимової пригоди. Казковий  Янгол повідав малечі про Миколая Чудотворця та його добрі справи.

Не обійшлося на святі і без Чортика-Антипка, який намагався перешкодити Янголу. Але діти завадили йому це зробити. Вони швидко розгадали загадки, що приготував Чортик. А потім весело розважалися, граючи в рухливі зимові ігри: “Сніжки”, “Карнавал”, “Веселі перегони” та інші. Особливо діти  зраділи Миколаю, який прийшов до них на свято. Вони розказували вірші, а також повідали про подарунки, які отримали під подушками.

 Театралізоване дійство “В український рідний край поспішає Миколай” було проведено і у центрі соціально-психологічної реабілітації дітей “Подолянчик”.

Цього разу до вихованців центру ми завітали разом із нашими колегами, з якими співпрацюємо в рамках патріотично-правового руху “Хома” – представниками Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області та Патрульної поліції м. Хмельницького. І діти, і дорослі разом змагалися у конкурсах, веселилися, танцювали. Малята щиро розповідали Святому Миколаю про добрі справи, чесно зізнавалися, як бешкетували, і обіцяли наступного року бути чемними та слухняними. Усі дітки отримали із рук Миколая подарунки, про які мріяли.

За матеріалами Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка