20.12.2016 — 15:09

Відбулася “гаряча” телефонна лінія “Запитай у влади”

На дзвінки мешканців області, які зателефонували на “гарячу” лінію з метою вирішення проблемних питань, відповідав т.в.о.заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Юрій Бирка.

Сьогодні надійшло два дзвінки. Обидва вони стосувалися питання налагодження пасажирських перевезень.

Зокрема, від імені громади с.Давидківці Хмельницького районі, звернулася жителька села, яка поскаржилася на неналежну якість послуг, які надаються перевізником. За словами жінки, непоодинокі випадки, коли замість великого автобуса на рейс подається малогабаритний, через що він їде перевантаженим. Окремі мешканці села змушені чекати наступного рейсу.

Також ще одна громадянка звернулася з приводу відсутності транспортного сполучення села Тарасівка Ярмолинецького району з райцентром. За її словами сполучення немає більше півроку, а районна влада, незважаючи на неодноразові звернення, самоусунулася від вирішення проблеми мешканців села.

Юрій Ігорович вислухав звернення та пообіцяв особисто проконтролювати, щоб усунути вказані проблеми.

Також у перерві між телефонними дзвінками посадовець відповів на запитання журналістів . Вони цікавилися, зокрема тим, які саме проблеми частіше за все змушують людей звертатися до обласної влади. За словами Юрія Бирки, переважно люди звертаються з проханням про виділення матеріальної допомоги. Також досить часто надходять звернення щодо вирішення земельних питань, пасажирських перевезень, тощо.

Ще представники ЗМІ запитували про ситуацію в області із захворюваністю на африканську чуму свиней, а також про заходи, що вживаються обласною владою у зв’язку із черговим спалахом цієї хвороби у Полонському районі. Т.в.о.заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації розповів, що на разі спалах локалізовано, нових випадків захворювання не було. На даний час триває забій свиней у зоні карантину  та утилізація туш шляхом спалювання. За словами посадовця, ситуація перебуває на особистому контролі заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка.

Зберегти