20.12.2016 — 15:02

Вихованці будинку дитини «Берізка» отримали святкові подарунки

19 грудня у Хмельницькому обласному спеціалізованому будинку дитини «Берізка» зустріли День Святого Миколая. На свято завітало чимало гостей – представники державних установ та організацій, приватні підприємці та просто небайдужі люди.

За словами головного лікаря закладу Катерини Горин, підтримку благодійників відчувають не лише на свята, однак у передноворічні дні, гостей з презентами завжди більше. Добродії підбирають речі кожній дитині індивідуально і такі, які б вони могли мати, якби знаходились у сім`ї.

У День Святого Миколая вихованці «Берізки» знайшли під подушками багато цікавих, корисних і смачних подарунків. Не менше їх принесли і гості свята. За презенти діти віддячили цікавою новорічною програмою – читали віршики, співали пісні, танцювали та розважалися разом із казковими персонажами. Усе це викликало бурхливі оплески та сльози на очах глядачів.

Нині у закладі перебувають 105 діток, віком до 7 років. Крім того, Центр реабілітації, який діє тут же, відвідують 10-12 хворих дітей. Таким чином, каже головний лікар, масштабну роботу проводять і з вихованцями «Берізки», і з тими, хто відвідує Центр реабілітації при закладі. Усім їм надають медичну допомогу, яка включає фізичну реабілітацію, медикаментозну терапію, а також різні види педагогічної та логопедичної корекції.

Головний лікар будинку дитини «Берізка» Катерина Горин сповістила гарну новину, що протягом 2016 року сиротинець залишили 54 дитини. Так, 3 вихованців забрали під опіку, 22-є повернулися в біологічні сім`ї, 18-тьох усиновили громадяни України та 6 – іноземні громадяни. Ще 4 дітей передали у прийомні сім`ї та 1 дитину – до будинку сімейного типу.

Гості свята побажали вихованцям, аби наступні новорічні свята вони усі зустрічали уже поза межами закладу – у щасливих та люблячих родинах.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я.