21.12.2016 — 15:24

У с. Аркадіївці урочисто відкрили нову місцеву пожежно-рятувальну команду

21 грудня в селі Аркадіївці Хмельницького району відбулося урочисте відкриття нової місцевої пожежної команди. Захід відбувся за участю т.в.о. першого заступника голови обласної державної адміністрації Олега Гуменного, начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Едуарда Братка, голови Хмельницької райдержадміністрації Лесі Коменди та інших поважних гостей.

На початку урочистостей посадовці привітали колектив місцевих рятувальників з початком нелегкої, проте такої важливої та потрібної громаді роботи, побажали новоствореній команді згуртованості й успіхів у професійній діяльності.

Далі Олег Гуменний вручив начальнику місцевої пожежної команди Олександру Німчику ключі від нової пожежної машини.

На легку службу рятувальників благословив отець Ігор Токар. Також відбулося урочисте перерізання стрічки, як символ офіційного початку роботи місцевої пожежної команди. Крім цього, кожному пожежнику було вручено по комплекту форми.

Для належного виконання своїх обов’язків місцеві рятувальники забезпечені належним захисним одягом та спорядженням, їм створено усі необхідні умови для несення служби: пункт зв’язку частини із сучасним обладнанням, теплі та затишні кімнати відпочинку, їдальня та просторий гараж для рятувальної техніки і спорядження.

Частину грошей на амбітний проект виділив фонд регіонального розвитку, решту добирали з обласного і місцевого бюджетів. Усього  на проект виділено 700 тис. грн., з яких:  539 тис. грн. – на пожежний автомобіль підвищеної прохідності. Окремо на утримання і зарплати працівникам підрозділу закладено в бюджет 350 тис.грн.

Створення нового сучасного пожежно-рятувального підрозділу забезпечить належну пожежну безпеку 14-ти навколишнім селам, що входять до складу Лісогринівецької громади. Крім того, створено нові робочі місця, адже штат рятувального підрозділу  налічує 10 рятувальників.

Для створення місцевої пожежної команди село Аркадіївці було обрано невипадково, оскільки його географічне розташування є зручним та рівновіддаленим для усіх населених пунктів громади.

За матеріалами ГУДСНС у Хмельницькій області