21.12.2016 — 16:36

Національний культурно-патріотичний кінопроект «Слава Україні! – Героям Слава!»

Союз Молодих Кінематографістів України розпочав національний культурно- патріотичний кінопроект «Слава Україні! – Героям Слава!». Проект підтримано: Міністерством Культури України, Міністерством оборони України, Міністерством освіти і науки України, Національної Кіностудією Художніх фільмів ім. Довженка, літературним конкурсом «Коронація Слова» та місцевими адміністраціями. Проект складається з короткометражних фільмів, об’єднаних однією тематикою – героїзм та патріотизм сучасного українця, які складатимуть повнометражний кіноальманах.

Мета проекту – прокласти шлях до сердець українців, запалити вогонь віри в серцях тих, що вже втратили надію на яскраве майбутнє нашої держави; надихнути та підтримати тих, хто продовжує сподіватися та діяти. Цей фільм буде закликати українців та людей, небайдужих до України, відчути себе частиною великої культури і об’єднати свої зусилля у боротьбі за світле майбутнє української нації.

Короткометражні фільми (хронометраж до 15 хвилин) заплановано знімати в областях України та презентувати як звернення мешканців кожного окремого регіону до народу України. Тематики фільму – героїзм Лікаря (м. Прилуки), героїзм Волонтерів, Героїзм Священика (м. Львів), героїзм Інваліду (м. Тернопіль), героїзм Тварини, героїзм Старців, героїзм Дитини (м. Одеса), Смерть заради життя.

Сценарист проекту – Володимир Коваль, український драматург, член національної спілки письменників України. Знімальні групи складаються з молодих кінематографістів, які працюватимуть під керівництвом заслужених діячів України.

Проект здійснюється коштом партнерів, меценатів, небайдужих до долі України.

Прем’єра планується у кінотеатрах країни у 1-му півріччі 2017 року.

Державний комітет телебачення та радіомовлення України звертається до всіх небайдужих з проханням підтримати даний проект для патріотичного, громадянського виховання українців.