22.12.2016 — 15:05

Хмельницькі рятувальники отримали нову пожежно-рятувальну техніку та обладнання

Сьогодні на Хмельниччині з робочим візитом перебував Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. Посадовець вручив хмельницьким рятувальникам нову пожежно-рятувальну техніку та обладнання. Окрім того, він вручив  сертифікати на службове житло для 16 родин працівників ДСНС Хмельниччини. Від облдержадміністрації на урочистостях був присутній голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук.

  

Голова ДСНС вручив рятувальникам ключі від 5 пожежно-рятувальних автомобілів — один на базі автомобіля MAN та 4 — на базі автомобіля МАЗ, загальною вартістю 18 млн. 783 тис. 560 грн та 16 сертифікатів на службове житло.

Олександр Корнійчук також вручив подарунок від облдержадміністрації –  сертифікат на компресор високого тиску “Бауер” для заправки дихальних апаратів. У промові він зауважив, що держава, органи місцевого самоврядування,  об’єднані громади, не дивлячись на непростий час в Україні, роблять все можливе, аби служба надзвичайних ситуацій працювала на Хмельниччині злагоджено і системно.

Очільник області підкреслив,  що для цього потрібний фінансовий і матеріальний ресурс, та належний соціальний захист наших рятувальників. Олександр Олександрович висловив упевненість, що завдяки  змінам і реформам, що відбуваються в Україні, і, в першу чергу, завдячуючи децентралізації, ДСНС отримає належну підтримку, адже в області вже є перші позитивні приклади.

Зокрема, вчора в селі Аркадіївці Лісогринівецької громади відбулося  відкриття нового підрозділу пожежної команди, що стало можливим завдяки об’єднанню  коштів бюджету  Лісогринівецької ОТГ та Державного фонду регіонального розвитку. Це один із  чотирьох  пілотних інвестиційних проектів  по створенню підрозділів місцевої пожежної охорони в новостворених громадах Хмельниччини, де відсутні підрозділи служби надзвичайних ситуацій.

Олександр Корнійчук висловив рятувальникам щиру вдячність за їх високий професіоналізм, самовіддане служіння подолянам, відвагу та самопожертву, яку вони проявляють під час виконання покладених на них обов’язків та побажав усім миру, доброго здоров’я, успіхів на благо Хмельниччини та України.