23.12.2016 — 16:54

Відбулося засідання офтальмологічного товариства області

23 грудня відбулося чергове засідання товариства офтальмологів Хмельницької області. До участі запросили дорослих та дитячих окулістів лікувально-профілактичних закладів краю.

Відкриваючи зустріч, головний позаштатний офтальмолог Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Дарманська наголосила, що це засідання є особливим, оскільки доповіді будуть виголошувати самі ж практикуючі офтальмологи з районів. Ірина Анатоліївна висловила занепокоєння, що такі зустрічі частина районних фахівців ігнорує, а інформація, яку озвучують на засіданнях товариства, могла б стати корисною у їх повсякденній роботі. Ірина Дарманська акцентувала увагу на оформленні локальних протоколів і нагадала про необхідність подання річних звітів про роботу.

У ході зустрічі районні офтальмологи виступили з доповідями. Так, окуліст Старокостянтинівської ЦРЛ Юрій Сторожук поінформував про травми ока та його придатків. Офтальмолог Шепетівської ЦРЛ Сергій Незборецький прочитав лекцію з приводу судинних захворювань сітківки, а їх колега з Білогірської ЦРЛ Наталія Кисіль ознайомила присутніх з відомостями про хвороби рогівки. По завершенню доповідей учасники засідання офтальмологів області обговорили матеріали виступів.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я.