26.12.2016 — 14:47

В Білогірському районі урочисто відкрили пам’ятник полеглим учасникам АТО

В житті кожної людини, кожного краю та й цілого народу бувають моменти криз, горя і випробувань. В такі моменти змінюються усталені рамки життя й здається, що змін на краще вже не буде, однак в глибині душі кожної людини горить вогник надії. Надії на те, що все може змінитися й нарешті для нашого багатостраждального народу настануть кращі часи.

Ось вже три роки, як війна прийшла на українську землю, до народу, який ніколи не був загарбником, до народу-творця, на землю, де зародилася  перша хліборобська народність в Європі. І тепер нові герої-оборонці  встали в ряди ветеранів війни.

26 грудня голова Білогірської районної державної адміністрації Роман Муляр, голова районної ради Василь Мельник  взяли участь в урочистостях з нагоди відкриття пам’ятника воїнам – полеглим за волю та незалежність на Сході України та у воєнних конфліктах на території інших держав.

На відкритті пам’ятника зібралося багато людей: рідні, близькі загиблих, громадськість, керівники району та селища, депутати районної ради.

«Захищати нашу свободу, право на мирне життя та свободу вибору, зі зброєю в руках пішли кращі з нас. Ми не маємо права не завершити почату справу до кінця, як не маємо морального права здаватися й не маємо права не боротися, тому, що Бог велів кожній людині захищати свою Батьківщину.

Ми увічнюємо в цьому пам’ятнику не лише пам’ять білогірських героїв, ми увічнюємо пам’ять всіх захисників України , які клали свої життя в боротьбі за мир та свободу в усіх війнах і тих хто нині виборює незалежність України в АТО на Сході нашої держави. Вони віддали свої життя за те, щоб наші діти жили в своїй рідній країні, щоб вони не їхали за кордон шукати кращої долі і роботи, щоб їхні долі були пов’язані з рідною країною.», – сказав очільник району.

З промовою виступив й військовий комісар Білогірського НВК Ігор Новосядлий, який сказав, що не зважаючи на всі труднощі та втрати Збройні сили продовжують стійко боронити нашу землю від ворога. Військовий комісар нагородив нагрудними знаками та медалями учасників АТО.

З словами вдячності за допомогу у встановленні пам’ятника з вернувся й керівник Білогірського ВП ГО «Спілка учасників АТО Хмельниччини» Ілля Васюк, який також відзначив й волонтерів, які допомагали українським воїнам.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять земляків – Федора Лопацького та Романа Матвійця, які загинули в зоні АТО.

Церемонію освячення пам’ятного знаку відслужив благочинний Білогірського округу УПЦ КП отець Степан Маковський, до якого приєдналися благочинний Білогірського округу УПЦ отець Олександр Теравський та настоятель римо-католицького монастиря ім. св. Вікентія отець Павло Горай.

Нехай цей пам’ятний знак стане місцем, де бойові побратими й кожен з жителів краю зможуть схилити голову на знак пам’яті й шани загиблих борців за волю та незалежність рідної землі.

За матеріалами Білогірської РДА