28.12.2016 — 12:02

Нова пожежно-рятувальна техніка передана в райони області

За останні два дні відбулися урочисті події – передача нової пожежно-рятувальної техніки та обладнання для рятувальників області.

Так, 27 грудня відбулася передача нової пожежно-рятувальної техніки та обладнання для рятувальників Деражнянського сектору ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Заступник начальника ГУДСНС України в Хмельницькій області з реагування на надзвичайні ситуації Петро Сибіга вручив начальнику Деражнянського сектору Олегу Кирилюку ключі та технічний паспорт. Пожежно-рятувальний автомобіль побудований на базі автомобіля МАЗ, загальною вартістю 4 млн грн. Петро Сибіга привітав пожежну частину з визначною подією. Подякував за плідну роботу протягом року та побажав «сухих рукавів» у новому автомобілі. Також обласний керівник окрему подяку висловив голові адміністрації Олегу Веселовському за безпосереднє сприяння у надані нового автомобіля Деражнянському сектору.

На урочистості також завітали голова адміністрації Олег Веселовський, голова районної ради Віталій Сідлецький та протоієрей Георгій Чернятинський – благочинний району, натоятель Свято-Михайлівського храму міста.

Олег Веселовський зазначив, що новий автомобіль значно підсилить роботу Деражнянського сектору. Також голова адміністрації подякував за пророблену роботу рятувальниками у 2016 році, адже не шкодуючи власного здоров’я та сил вони оперативно змогли впоратись з пожежами на торфовищах району, що дало змогу запобігти розвитку захворюваності у жителів прилеглих сіл.

Передана техніка справді сучасна – повнопривідний автомобіль з ємністю цистерни 4 тонни, ємністю піноутворювача 500 літрів, потужним насосом на 60 літрів на секунду, просторими кабінами з можливістю кріплення дихальних апаратів.

Варто зазначити, що востаннє нову техніку отримувала Деражнянщина ще у 1994 році.

Протоієрей Георгій Чернятинський прочитав молебень та освятив автомобіль і весь особовий склад.

За матеріалами Деражнянської РДА

Також, щоб забезпечити рятівників Кам’янеччини усім необхідним для порятунку людських життів, 28 грудня начальник Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Едуард Братко разом із головою районної державної адміністрації Василем Сукачем, головою районної ради Борисом Бецом, міським головою Михайлом Сімашкевичем завітали з приємною місією в 2-й державний пожежно-рятувальний загін ГУ ДСНС у Хмельницькій області. Вони презентували вогнеборцям автоцистерну АЦ-60 на базі сучасного автомобіля MAN європейського зразка, що коштує більше 3 млн. гривень.

Новий пожежний автомобіль буде введено у бойовий розрахунок рятувальників   6-ї державної пожежно-рятувальної частини. Це дозволить ефективніше боротися з пожежами, адже автомобіль може вивозити значно більше вогнегасних речовин, дозволяє зменшити час ліквідації пожежі, а це, в свою чергу, підвищує захист та безпеку краян.

Кам’янець-Подільська РДА