02.02.2016 — 16:27

У Чемеровецькому районі відкрили пам’ятну дошку на знак вшанування загиблого бійця АТО

t0434_i02Минув один рік, як у зоні проведення антитерористичної операції під час мінометного обстрілу загинув Ігор Волошин. 45 – річний боєць загинув 31 січня 2015 року поблизу селища Чорнухино Попаснянського району Луганської області, виконуючи свій військовий та громадянський обов’язок.

На знак вшанування загиблого Героя 1 лютого відбулося відкриття пам’ятної дошки. Меморіальний знак встановили на фасаді Вільховецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, де навчався Ігор Олексійович.

t0434_i07Вшанувати світлу пам’ять про Ігоря та взяти участь у відкритті меморіальної дошки прийшли керівництво районної державної адміністрації, учнівська молодь, родичі бійця, односельчани, бойові побратими, волонтери.

Творчі виступи підготували вихованці школи. Вони ознайомили присутніх з біографією Ігоря, поділилися спогадами про нього та роки його навчання. Відкрила дошку сестра Ігоря Волошина – Ліна Олексіївна. Священики о. Петро та о. Степан освятили меморіальну дошку та відслужили заупокійну панахиду. Перед присутніми виступили директор Вільховецької ЗОШ Леонід Лис, голова районної ради Світлана Павлишина та інші. Всі вони наголошували на винятковому патріотизмі та мужності нашого земляка, який мужньо і героїчно боровся за Україну, відстоюючи її незалежність та територіальну цілісність.

Ця меморіальна дошка нагадуватиме наступним поколінням про героїчний вчинок Ігоря Волошина, а пам’ять про Героя України назавжди залишиться в серцях людей. По завершенню мітингу присутні поклали квіти до могили Ігоря Волошина.

t0434_i00

І. Коханець

За матеріалами Чемеровецької РДА