04.01.2017 — 16:07

Держаудитори Хмельниччини за рік забезпечили відшкодування втрат на суму 15,5 млн гривень

Працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області впродовж 2016 року за наслідками проведення 83 контрольних заходів забезпечено відшкодування 15,5 млн грн порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів.

При цьому, до бюджетів усіх рівнів додатково надійшло коштів на суму 1,8 млн гривень.

До установ та організацій, під час ревізій яких виявлено порушення, застосовано 53 фінансових санкції у вигляді призупинення бюджетних асигнувань, зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних призначень розпорядникам бюджетних коштів.

За допущені фінансові порушення 111 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Із займаних посад звільнено 2-х порушників фінансового законодавства.

За результатами контрольних заходів правоохоронні органи розпочали 11 досудових розслідувань та вручили 4 письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України протягом 2016 року надіслано відомості про виявлені фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на суму 8,1 млн грн.

Економічний ефект від впровадження керівниками підприємств та установ 46 пропозицій, наданих фахівцями управління за підсумками проведених державних фінансових аудитів, становить 4,3 млн гривень.

Крім того, за результатами аналізу публічних закупівель в 32 випадках відмінено торги на загальну суму 160,7 млн грн та в 5 випадках розірвано договори закупівлі на суму 3,7 млн гривень.

З метою забезпечення прозорості у діяльності органів Держаудитслужби та зворотного зв’язку з громадськістю функціонує «телефон довіри».

Ви маєте можливість повідомити про відомі Вам факти порушення законодавства при витрачанні бюджетних та інших державних коштів, використанні державного чи комунального майна, а також про неправомірні дії (бездіяльність) службових осіб Держаудитслужби.

Зі скаргами, запитаннями та пропозиціями просимо звертатися на «телефон довіри»:

-Державна аудиторська служба України – (044) 425-38-18;

-Західний офіс Держаудитслужби – (032) 255-41-88;

-Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області – (0382) 76-57-56, 65-37-22.

Прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області