07.01.2017 — 09:45

Дорожники готові протистояти негоді

Тривожні прогнози синоптиків про вторгнення арктичного циклону на територію України спонукали керівника Служби автодоріг Хмельниччини зібрати на засідання оперативний штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та безпечного функціонування дорожнього комплексу.

У ході засідання було обговорено проблемні питання, з’ясовано наявний резервний ресурс паливно-мастильних матеріалів та піщано-соляної суміші, уточнено  готовність техніки, яка у разі необхідності залучатиметься для подолання наслідків негоди.

«Всі філії ДП «Хмельницький облавтодор» забезпечені у необхідній кількості паливо-мастильними та протиожеледними матеріалами, переведені у цілодобовий посилений режим роботи. Керівники філій повинні, допоки не розпочалась негода, уточнити готовність техніки сторонніх організацій, налагодити взаємодію із керівниками райдержадміністрацій щодо співпраці на час негоди та підготувати увесь наявний ресурс, необхідний для оперативного реагування на можливе виникнення надзвичайних ситуацій», – зазначив Петро Гнидюк.

Зважаючи на прогнози синоптиків щодо погіршення погодних умов у святкові дні, Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області вкотре звертається до водіїв із проханням бути максимально уважними та обережними. Крім забезпечення належного стану транспортних засобів під час експлуатації в зимовий період, необхідно бути обережними під час руху на складних ділянках автомобільних доріг, мостах, естакадах та відмовитись від ризикованих маневрувань.

Телефон  диспетчера, за яким можна повідомити про виникнення надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах загального користування: (0382) 78-32-59 (цілодобово).