03.02.2016 — 15:57

Обговорили актуальність впровадження в області програми «Шкільне молоко»

IMG_0588

Молоко – унікальний природний продукт, що забезпечує потребу організму в білку, кальцію та інших речовинах. І саме цей продукт є таким необхідним для розвитку дитячого організму.

3 лютого заступник голови обласної адміністрації Володимир Кальніченко зібрав представників Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, освітньої галузі області, медицини, санепідстанції, ветеринарної служби та виробників молочної продукції щоб обговорити впровадження в області програми «Шкільне молоко».

Метою Програми є створення умов для збереження здоров’я дітей шляхом введення в якості обов’язкового додаткового компоненту в раціон харчування школярів молока, збагаченого вітамінами і комплексом мінеральних речовин.

Володимир Ілліч відмітив, що програма «Шкільне молоко» позитивно вплине на стан здоров’я дітей та суттєво розширить можливості вітчизняного виробництва молока.

Ігор Баланюк, начальник Головного управління Держсанепідслужби у Хмельницькій області, наголосив на пріоритетності дотримання усіх санітарних норм при виготовлені молока, його транспортуванні та ін. Також особливу увагу, за словами Ігоря Михайловича, потрібно звернути на пастеризацію молока – пастеризувати його так, щоб воно було безпечним для вживання, але не втратило своїх корисних властивостей.

В ході засідання Валерій Яглінський, Голова правління ЗАТ «Деражнянський молочний завод», вніс пропозицію щодо надання переваги у забезпеченні дитячого харчування молоком обласним молокопереробним підприємствам, які зареєстровані на території області та у повному обсязі перераховують кошти до обласного бюджету, пенсійного фонду і тим підприємствам, які мають відповідні потужності по виробництву молочної продукції у обсягах, передбачених Програмою.

В результаті засідання було надано доручення Департаменту освіти і науки та Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації визначити потребу на отримання зазначеної молочної продукції, а на наступній зустрічі всі присутні виступлять з конкретними пропозиціями щодо пришвидшення впровадження вказаної Програми на теренах області.

 

М.Калина