10.01.2017 — 15:54

Реорганізація державної служби зайнятості – це мобільність та оперативність у роботі базових центрів зайнятості

З 13 січня 2017 року буде встановлено зміни до Єдиної інформаційно-аналітичної системи Державної служби зайнятості, про це повідомив  Директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня під час інформаційно-аналітичної програми «Панорама тижня» на ХОДТРК «Поділля-Центр».

Інновації пов’язані із запровадженням електронної черги попереднього запису громадян для відвідування базових центрів зайнятості та з внесенням змін до розрахунку утримань з матеріальних виплат безробітних (сервіс «Електронна черга реєстрації безробітних» буде доступний на порталі Державної служби зайнятості)

За словами Сергія Сергійовича, відвідавши «власний кабінет» (на сторінці веб-порталу) можна буде ознайомитися з семінарами, наданими послугами, планом своїх нарахувань. Роботодавці безпосередньо зможуть відкоригувати свою вакансію через Інтернет.

Також посадовець додав, що метою реформування служби зайнятості є ефективність, швидкість і якість надання послуг, використання Інтернет-мережі в роботі з клієнтами. Зокрема, Служба використовує нові сучасні технології – відео резюме, відео презентація вакансії, он-лайн співбесіда, комунікація із безробітними через соціальні мережі. Крім того, більшість семінарів проводитимуться в онлайн-режимі (Skype, Facebook, Youtube).

Служба зайнятості – сервісна установа, яка виконує вкрай важливу соціальну функцію, допомагаючи людям.

 За матеріалами відділу організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ