12.01.2017 — 15:06

В 2016 році послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалось 333 особи з числа вимушено переміщених громадян

За підсумками 2016 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалось 333 особи, з числа вимушено переміщених громадян.

Найбільше внутрішньо переміщених осіб звернулося до Хмельницького та Кам’янець-Подільського міських, Старокостянтинівського, Шепетівського міськрайонних та Дунаєвецького районного центрів зайнятості.

За сприяння Хмельницької обласної служби зайнятості працевлаштовано 88 внутрішньо переміщених осіб, з яких шляхом отримання одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності – 1 особа, за рахунок виплати компенсації роботодавцю єдиного соціального внеску – 1 особа та з виплатою компенсації роботодавцю витрат на оплату праці – 22 особи.

Професійне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації  пройшло 26 осіб, зокрема за такими професіями як: електрогазозварник, кухар,  пекар, манікюрник, оператор котельні, тракторист-машиніст, продавець непродовольчих та продовольчих товарів, столяр, швачка, контролер харчової продукції, машиніст розфасувально-пакувальних машин. Рівень працевлаштування після закінчення навчання становив 94,7%. До громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 24 особи.

З метою досягнення максимального терміну закріплення працевлаштованої особи на робочому місці, а також для забезпечення профілактики настання страхового випадку здійснюється індивідуальний супровід окремих категорій громадян, в тому числі і внутрішньо переміщених осіб. З квітня 2015 року по грудень 2016 року супровід здійснюється 65 внутрішньо переміщеним особам. З них, станом на 01.01.2017 у 2 осіб закінчився термін дії договору цивільно-правового характеру, 11 осіб звільнені за угодою сторін та за власним бажанням; 39 особам припинено супровід у зв’язку із завершенням терміну здійснення супроводу; 13 осіб продовжують працювати та задоволені умовами праці.

Станом на 1 січня 2017 року на обліку перебувають та отримують послуги 68 безробітних, з числа внутрішньо переміщених осіб.

За матеріалами відділу організації сприяння працевлаштуванню ОЦЗ