03.02.2016 — 17:34

Юннати і школярі Хмельниччини серед переможців Української еколого-патріотичної гри «Паросток»

5. Юннати (Паросток)В Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді Міністерства освіти і науки України завершено підведення підсумків Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток», у якій активну участь приймали вихованці та педагоги загальноосвітніх і профільних позашкільних закладів Хмельницької області.

Захід проводився відповідно до завдань Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, затвердженої Наказом МОН № 641 від 16.06.15 року та у зв’язку з необхідністю пошуку нових підходів і нових шляхів до виховання патріотизму як почуття і як базової якості особистості.

Основними завданнями еколого-патріотичної гри стало формування нового українця, що діє на основі національних та європейських цінностей, готовності до активної громадянської позиції та екологічної діяльності, розвиток пізнавального інтересу, логічного мислення, виховання громадянина-патріота України, бережливого і шанобливого ставлення до традицій українського народу.

Лідерами проведення заходів «Паростка» в Хмельницькому ОЕНЦУМ стали гуртки юних рослинників (кер. гуртків І.В.Міхайлиця), які активно та з ентузіазмом організовували і проводили національно-патріотичні акції, флеш-моби, конкурси-презентації творчих робіт в контексті українського патріотизму, захисту України від російської агресії та процесу євроінтеграції української держави.

3. Юннати (Паросток)Під заходу з юними патріотами-природолюбами проводились пізнавальні екскурсії навчальною екологічною стежкою закладу, тематичний круглий стіл «Охорона місць існування дикої флори і фауни», флеш-моб «Юннати – за мирну Україну!», патріотичні акції «Малюнок солдату» та «Лист пораненому», екологічна акція «Чисте подвір’я», презентації індивідуальних плакатів, малюнків з природних матеріалів.

Підсумкові матеріали, які висвітлювали участь юннатів і школярів у Грі, навчальні заклади області представили для оцінювання рівня і результатів проведених заходів її організаторам.

Відповідно до рішення столичного журі Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток», хмельницькі натуралісти-позашкільники увійшли до числа її переможців, гідно представивши позашкілля рідного краю на Всеукраїнському рівні.

4. Юннати (Паросток)Організатори цього важливого національно-патріотичного заходу визнали переможцями та відзначили Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України:

– Хмельницький обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді (директор В.В. Климчук);

– Позашкільний навчальний заклад «Краєзнавчий центр» відділу освіти виконавчого комітету Нетішинської міської ради (директор О.О. Матус);

– Пасічнянський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, технологічний ліцей» Старосинявського району (директор Т.В. Руса).

За активну участь у «Паростку» Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України відзначено:

– Шепетівський міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (директор Т.Л. Манійчук);

– Нетішинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №1 (директор Т.А. Соболик).

2. Юннати (Паросток)Адміністрація та педагогічний колектив Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України висловили щиру вдячність дирекції Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА, керівникам районних відділів та міських управлінь освіти, керівникам і педагогічним працівникам загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів області за організацію й проведення на місцях заходів Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток».

 

 

Інна Міхайлиця, керівник гуртків ХОЕНЦУМ