18.01.2017 — 17:33

Державні аудитори Хмельниччини під час ревізій органів соціального захисту населення області виявили втрат бюджетних коштів на 6,9 млн грн

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області в 2016 році під час ревізій 20 органів соціального захисту населення регіону виявили фінансових порушень більше як на 7,2 млн грн, в тому числі 6,9 млн грн – порушення, що призвели до втрат бюджетних коштів.

Зокрема, встановлено факти незаконного використання бюджетних коштів на суму 3,2 млн грн внаслідок зайвого перерахування управліннями соціального захисту населення коштів субсидій для відшкодування населенню витрат на оплату житлово-комунальних послуг (в розмірі більшому, ніж різниця між вартістю плати за житлово-комунальні послуги у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами і обсягом визначеного платежу), неповернення газопостачальним підприємством суми невикористаної протягом опалювального сезону субсидії та безпідставного призначення субсидій громадянам.

Окрім того, зайво виплачено щомісячну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання на суму майже 2,6 млн грн, оскільки вони подали недостовірні дані про свій майновий стан, а також були відсутні за місцем проживання понад 60 днів.

Внаслідок зазначення громадянами в деклараціях недостовірної інформації про одержані доходи та майновий стан, їм зайво виплачено державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме та державної соціальної допомоги одиноким матерям на загальну суму 0,6 млн гривень.

Також, встановлено випадки зайвого відшкодування підприємствам і установам області компенсації середнього заробітку мобілізованих працівників на суму 255,7 тис. грн та безпідставного відшкодування перевізникам витрат за перевезення пільгових категорій громадян на суму 91,2 тис. гривень.

За результатами вжитих аудиторами в ході ревізій заходів забезпечено усунення вищезазначених порушень на загальну суму 2,7 млн гривень.

Матеріали 12 ревізій передано правоохоронним органам, якими за наслідками розгляду розпочато 3 кримінальних провадження та вручено одне письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Про результати ще 8 контрольних заходів проінформовано правоохоронні органи.

 

Прес-служба Управління Західного офісу в Хмельницькій області