18.01.2017 — 17:38

Зразковий фольклорний гурт “Щедрик” підкорив серця учасників та гостей фестивалю “Маланка Фест” у Чернівцях

15-16 січня у Чернівцях відбувся VIБлагодійний фестиваль “Маланка Фест 2017”. Вперше учасником неймовірного дійства, свідками якого стали близько 40 тисяч людей з різних регіонів України, став колектив з Хмельниччини – Зразковий фольклорний гурт “Щедрик”Славутської дитячої школи мистецтв (керівник Тетяна Маліновська).На розсуд глядачів колектив представив обряд традиційного щедрування. Виступ одержав багато схвальних відгуків від учасників заходу та гостей фестивалю, а від дирекції заходу “Щедрик” отримав багато подарунків та запрошення на майбутні заходи.Юні подільські дарування повернулися з відчуттям справжнього свята, позитивом та неймовірними емоціями!

Фестиваль Маланок (Маланка Фест) – це видовищне святкове дійство, яке презентує колоритну традицію маланкування Буковини, що представлена українською, бессарабською, гуцульською, молдавською, румунською маланкою.

Фестиваль виступає інструментом об’єднання усіх різновидів традицій маланкування та є локацією, де колективи мають можливість продемонструвати свої вміння, знання, а також перейняти досвід, ознайомитися з особливістю та багатогранністю маланкування.

Завданням дійства є відродження різдвяно-новорічних унікальних традицій, народних свят Буковини та інших регіонів України.