19.01.2017 — 09:55

Валерій Олійник: Центри зайнятості повинні максимально задовольняти потреби населення у працевлаштуванні

 

18 січня за участю заступника голови обласної державної адміністрації Валерія Олійника, голови обласної ради Михайла Загородного, голови Федерації профспілок області  Геннадія Харьковського, керівників ринкоутворюючих підприємств області відбулось розширене засідання обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення.

Починаючи засідання, присутні обрали головуючого та співголів обласного комітету. Так, Геннадія Харьковського обрано головуючим обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення.

Крім цього,  внесено пропозиції до Положення даного комітету в часині визначення терміну його діяльності лише на 3 роки, та обрання головуючого щороку. Також проведення засідань комітету спільно з територіальною тристороньою соціально-економічною радою.

Поряд з організаційними питаннями щодо роботи обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення, учасники засідання заслухали та обговорили інформацію директора Хмельницького ОЦЗ Сергія Черешні щодо роботи служби зайнятості та ситуації на ринку праці Хмельницької області, змін у законодавстві про зайнятість, реформування та інновацій державної служби зайнятості.

Зокрема, Сергій Черешня зазначив: «Пріоритетними засадами служби зайнятості і надалі залишається задоволення заявлених вимог роботодавців шляхом індивідуального підходу до кожного з них, запровадження інноваційних послуг, зокрема електронного сервісу, можливості отримання необхідної інформації без відвідування центрів зайнятості».

В ході засідання членами обласного координаційного комітету були внесені пропозиції до змін законодавства про зайнятість та питань, які необхідно розглянути на  наступному засіданні.