19.01.2017 — 09:56

Хмельницька область: для забезпечення безпеки на Водохреща розгорнуто 24 цілодобові рятувальні пости

19 січня в Україні відзначається одне із найважливіших релігійних свят — Водохреща. Цього дня люди масово вирушають на водойми, щоб зануритися у крижану воду. Аби уникнути виникнення небезпечних подій у кожному регіоні визначені офіційні місця, куди можна прийти та скупатися. Там чергують рятувальники, водолази ДСНС, медичні працівники.

Традиційно одним із обрядів є очищення у крижаній воді. А це, як відомо, потенційно небезпечно. Аби попередити можливі загрози під час масового купання громадян, рятувальники протягом святкової доби нестимуть посилену варту.

В кожному районі на водоймах, де заплановані масові купання, чергуватимуть підрозділи ДСНС, що укомплектовані усім необхідним  спорядженням (рятувальними човнами, жилетами, кругами, та пристроями для дихання “соломинка”). Усього в області діятиме 24 рятувальних пости. У Красилівському і Кам’янець-Подільському районах чергуватимуть одразу три пости, у Новоушицькому і Городоцькому по два.

У Хмельницькому на міському пляжі задля безпеки громадян рятувальники розгорнули другий мобільний пункт обігріву. Там усі охочі зможуть переодягнутися після занурення та обігрітися. А також якщо стало зле, отримати долікарську медичну допомогу.  Пункт обігріву діятиме вже з 18 години 18 грудня до 18:00  19 грудня. Окрім того не припиняє свою діяльність перший пункт обігріву, що розташований теж на міському пляжі. Там усі нужденні мають змогу обігрітися і перекусити.

Усього безпеку громадян під час Водохрещі забезпечуватимуть 93 рятівника.

Шановні громадяни! Закликаємо вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних, дотримуватися правил поведінки на водоймах під час Водохреща і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.

За матеріалами ГУ ДСНС України у Хмельницькій області