24.01.2017 — 11:48

На селекторній нараді з МОЗ обговорили реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну

20 січня у конференц-залі Департаменту охорони здоров’я відбулась селекторна нарада у режимі відеоконференції з Міністерством охорони здоров’я України. У Київській студії головував заступник Міністра Олександр Лінчевський.

Темою засідання стала реалізація пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну. Участь у селекторній нараді від Хмельницької області взяли заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник, заступники директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Косовська та Наталія Федів, представники Держлікслужби у Хмельницькій області, обласні позаштатні фахівці зі спеціальності «ендокринологія» та «дитяча ендокринологія», фахівці ДОЗ.

Під час селекторної наради представники Міністерства надали роз’яснення щодо реімбурсації загалом, механізмів забезпечення інсулінами, раціонального розподілу препаратів між аптечними закладами. Також представники регіонів цікавилися термінами впровадження електронного реєстру лікарських засобів і перспективою запровадження електронного рецепту.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, будуть вжиті заходи, щоб аптечні заклади, що будуть задіяні у пілотному проекті, перебували в однакових рівних умовах. Таким чином вдасться унеможливити варіанти лобіювання інтересів окремого аптечного закладу. Водночас, у Міністерстві запевнили, що у питаннях реімбурсації тримають руку на пульсі і, за необхідності, скерують регіони у вірне русло.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я

Зберегти