25.01.2017 — 17:04

Головним територіальним управлінням юстиції у Хмельницькій області підведено підсумки роботи 2016 року

25 січня відбулося засідання колегії Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області під головуванням начальника ГТУЮ у Хмельницькій області  Віктора Худняка.

На засідання колегії були запрошені керівники структурних підрозділів Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області,  начальники територіальних відділів ДВС та ДРАЦС, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Н.О. Стьопіна, директор ДП «Національні інформаційні системи» Т. В.Уршалович, директор Хмельницької філії ДП «СЕТАМ» Р. В.Осадчук.

Порядок денний засідання колегії:

  1. Про основні підсумки діяльності Головного територіального управління юстиції, державних нотаріальних контор у 2016 році та завдання щодо підвищення ефективності їх роботи у 2017 році
  2. Про затвердження плану роботи колегії Головного територіального управління юстиції на 1-ше півріччя 2017 року.
  3. Про затвердження методичних рекомендацій для працівників юридичних служб підприємств, установ, організацій області на тему: «Ведення обліку актів законодавства України».

Обговорюючи перше питання порядку денного, підкреслено, що протягом 2016 року Головним територіальним управлінням юстиції та його територіальними підрозділами здобуто ряд позитивних результатів в напрямку реалізації державної правової політики на теренах області, втілення реформ, започаткованих Міністерством юстиції України.

Так, Хмельницька область посіла перше місце в Україні в передачі повноважень у сфері реєстрації на місця.

У 20 пологових будинках області запровадженою послугу щодо прийняття працівниками відділів ДРАЦС документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видачі ними свідоцтва про народження безпосередньо в закладі охорони здоров’я.

Головним територіальним управлінням юстиції для зручності заявників запроваджено прийом документів щодо реєстрації громадських формувань через фронт-офіси. «На сьогодні в області функціонує 26 ЦНАПів і 4 центри безоплатної вторинної правової допомоги, які здійснюють прийом та видачу документів щодо реєстрації громадських формувань.

Крім того, з листопада 2016 запроваджено нову послугу – он-лайн консультування громадян у сфері державної реєстрації громадських формувань через Портал державних послуг «iGov».

Управління ДВС ГТУЮ у Хмельницькій області в 2016 році, за показником фактичного виконання рішень зайняло 2 місце серед всіх регіонів держави.

Одним із ключових нововведень у 2016 є функціонування СЕТАМ, яка підвищила ефективність реалізації арештованого майна.

Заборгованість по заробітній платі на підприємстіах-банкрутах зменшилась на 1.3 млн. грн.

Нотаріат Хмельниччини в 2016 успішно пройшов перевірку Мін’юсту щодо відповідності роботи до вимог законодавства тощо.

На завершення розгляду даного питання начальник ГТУЮ у Хмельницькій області Віктор Худняк зупинився на пріоритетних напрямках реформ управління юстиції на І квартал 2017 року. Зокрема, була акцентована увага присутніх на запровадженні у місті Кам’янці-Подільському пілотного проекту «Шлюб за добу» вже з 14 лютого поточного року.

Крім того, начальник управління детально зупинився на змінах, які відбулися у Законі України «Про безоплатну правову допомогу», що стосуються розширення  кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу та запровадженні Єдиного реєстру боржників.

На засіданні колегії ГУЮ також були розглянуті та затверджені методичні рекомендації для працівників юридичних служб місцевих органів виконавчої влади територіальних органів центральних органів виконавчої влади, державних господарських об’єднань, підприємств, установ та організацій на тему: «Ведення обліку актів законодавства України».

За результатами обговорення були прийняті відповідні рішення.

За матеріалами ГУЮ у Хмельницькій області