26.01.2017 — 17:22

У Старокостянтинові відкрили пам’ятник Великому Кобзареві

Урочиста церемонія відкриття пам’ятника українському мислителю, поету, художнику і просвітителю, Великому Кобзареві – Тарасові Григоровичу Шевченку відбулася сьогодні у Старокостянтинові.

Цієї події містяни чекали близько десяти років. Ініціатором будівництва   пам’ятника Тарасові Шевченку ще у 2006 році виступила патріотично налаштована громадськість на чолі з міським головою Миколою Мельничуком.

У травні 2008 року конкурсна комісія з поданих проектів відібрала роботу Київського архітектора Віктора Рябова і рекомендувала його громаді м.Старокостянтинова для виготовлення пам’ятника Т.Г.Шевченку. Втілив монумент в бронзі львівський підприємець Ігор Чуба.

До збору коштів на спорудження пам’ятника Кобзарю долучилися небайдужі громадяни, приватні підприємці, колективи підприємств та організацій.

Обряд освячення пам’ятника провели представники релігійних конфесій міста.

У виконанні академічного ансамблю пісні і танцю “Козаки Поділля” обласної філармонії та Народного аматорського хору “Доброслав” звучали невмирущі твори Кобзаря.

До підніжжя пам’ятника жителі міста та гості поклали квіти.

Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам’яті нащадків, бо є й буде Україна і народ український, який пам’ятає його заповітні слова:

І мене в сім’ї великій,
В сім’ї вольній, новій
Не забудьте пом’янути
Незлим тихим словом.

За матеріалами управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації

Зберегти