27.01.2017 — 15:31

Першочергове наше завдання – щоб діти отримували якісну доступну освіту та були конкурентоспроможними – Юрій Бирка

Сучасний період розвитку суспільства характеризується сильним впливом на нього інформаційно – комунікаційних технологій, які проникають в усі сфери людської діяльності, забезпечують поширення інформаційних потоків у суспільстві і утворюють глобальний інформаційний простір. Невід’ємною і важливою частиною цих процесів є комп’ютеризація освіти. Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, для навчальних закладів Хмельницької області розподілено 755 комплектів техніки з ліцензійним програмним забезпеченням.

Сьогодні т.в.о. заступника голови-керівника апарату обласної державної адміністрації Юрій Бирка побував у Чемеровецький НВК №1 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, ліцей та МНВК», а також у навчально-виховному комплексі «ЗОШ І-ІІІ ступенів, колегіум» та Слобідсько-Рихтівській ЗОШ І-ІІІ ст., що на Кам’янеччині.

Учні навчального закладу в с. Довжок отримали 8 комп’ютерів, вихованці Слобідсько-Рихтівського навчального закладу – 7, а Чемеровецького НВК – 15.

Юрій Бирка наголосив: «Зараз в Україні йде становлення нової системи освіти, орієнтованої на входження у світовий інформаційно-освітній простір. Я переконаний, що подаровані комп’ютери – це не просто матеріальний вклад у нашу освіту – це інтелектуальний вклад у наше майбутнє, у розвиток наших дітей. Першочергове наше завдання – щоб діти отримували якісну доступну освіту та були конкурентоспроможними».

Нові комп’ютерні класи дадуть змогу суттєво покращити навчальний процес.

Зберегти