30.01.2017 — 15:56

У 2016 році на Хмельниччині 68 підприємців позбулися ліцензій за продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім

Протягом 2016 року за реалізацію алкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, у 68 суб‘єктам господарювання анульовано відповідні ліцензії. Що стосується розподілу правопорушень, то 52 несумлінних підприємців позбулися ліцензій на право продажу алкоголю, 16 – реалізації тютюну.
Показово, що за весь 2015 рік на території Хмельницької області було зафіксовано 34 факти продажу товарів підакцизної групи неповнолітнім. На думку податківців, збільшення кількості виявлених випадків продажу алкоголю і тютюну підліткам пояснюється багатьма факторами, в першу чергу їхньою професійною активністю, позбавленням лояльності до цього явища, громадською нетерпимістю і участю у процесі протидії волонтерів.
З-поміж інших випадків ігнорування правилами реалізації підакцизних товарів найбільш поширеними на теренах нашого краю є безліцензійна торгівля ними, зберігання та реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку. Загалом таких фактів виявлено понад три десятки, сума штрафних санкцій по них обраховується у півмільйона гривень.
Загалом впродовж минулого року місцеві бюджети Хмельницької області отримали 24,8 мільйона гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. З них 19,8 мільйона гривень – тільки від ліцензування роздрібної торгівлі.
Усього в області діє 6549 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами по 2646 суб’єктах господарської діяльності. Протягом 2016 року суб’єкти господарювання нашого краю отримали 6946 ліцензій, з них 3961 – на право здійснення торгівлі у роздріб алкогольних напоїв та 2985 – тютюнових виробів.