01.02.2017 — 12:36

Аудит заводу Концерну “Укроборонпром” – здобутки та прорахунки

Державними аудиторами в ДП “Красилівський агрегатний завод” встановлено ряд факторів як внутрішнього так і зовнішнього характеру, що негативно вплинули на ефективність фінансово – господарської діяльності державного підприємства.

Зокрема, фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області при проведенні державного фінансового аудиту діяльності зазначеного Підприємства виявлено порушень на загальну суму 6928,94 тис. грн, в тому числі порушень, що призвели до недоотримання доходів та втрат на загальну суму 5283,7 тис. гривень.

Так, внаслідок необґрунтованого надання знижок суб’єктам господарювання, Заводом реалізовано продукцію за ціною нижче фактичної собівартості , що призвело до втрати фінансових ресурсів (упущеної вигоди) на загальну суму 3437,9 тис. гривень.

Не виконання вимог наказу Концерну «Укроборонпром» щодо проведення запиту цінових пропозицій та електронних тендерних торгів при придбанні сировини та матеріалів, призвело до проведення непродуктивних витрат  на загальну суму 1207,6 тис. гривень. Так, Підприємством було придбано сплав алюмінію по цінах, що у два рази перевищують ціни на аналогічну продукцію закуплену Підприємством із застосуванням тендерних торгів у іншого постачальника.

У зв’язку з невжиттям Підприємством достатніх заходів щодо своєчасного стягнення дебіторської заборгованості призвело до втрат активів Підприємства на загальну суму 590,2 тис. гривень.

Крім того, проведення витрат на благодійну допомогу при збитковій діяльності понад визначений фінансовим планом розмір призвело до нанесення матеріальної шкоди Заводу на суму 48,0 тис. гривень.

За результатами проведеного аудиту, керівництву Підприємства надано ряд рекомендацій щодо підвищення ефективності управління коштами і майном та приведення його обліку і звітності у відповідність до вимог чинного законодавства.

Матеріали аудиту передано правоохоронним органам.

 За матеріалами прес-служби Управління Західного офісу в Хмельницькій області