01.02.2017 — 12:49

Подільські аграрії розпочали навчання

За ініціативи Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації  розпочалися навчання аграріїв області.

31 січня у Кам’янці-Подільському відбувся  сільськогосподарський  навчальний семінар. Організатори заходу – відділ агропромислового розвитку райдержадміністрації та асоціація «Сільськогосподарські товаровиробники Поділля» мали на меті інформувати керівників та спеціалістів агроформувань району щодо змін та нововведень в податковому, земельному, трудовому законодавствах та інших законодавчих та підзаконних нормативних актах, з якими доводиться щоденно стикатися аграріям при веденні агробізнесу.

Про основні зміни в податковому законодавстві у зв’язку із збільшенням рівня прожиткового мінімуму та розміру мінімальної заробітної плати  інформував присутніх начальник відділу доходів та зборів з фізичних осіб Кам’янець – Подільської ОДПІ Ігор Лісовий.

Про нововведення Податкового кодексу України, зокрема щодо адміністрування податків та зборів, податку на додану вартість (ПДВ), земельному, екологічному податку та податку на доходи фізичних осіб, а також податку на  нерухоме майно надала роз’яснення учасникам семінару практикуючий бухгалтер, постійний консультант з питань бухгалтерського обліку, податкової політики, партнер та член ГО «Територія розвитку» Елла Сисак.

Директор Кам’янець-Подільського центру зайнятості Аліна Слободян інформувала  присутніх про послуги Державної служби зайнятості для роботодавців агропромислового комплексу.

Про зміни в трудовому, земельному законодавстві та в питаннях оренди землі, а також щодо відповідальності за порушення норм чинного законодавства повідала учасникам семінару спеціаліст із земельних відносин, практикуючий юрист, партнер та член ГО «Територія розвитку», постійний консультант з питань земельного аудиту, член компанії «Schoo of Agribusiness in Ukraine» Світлана Антонецька.

Щодо умов кредитування аграрного сектору в 2017 році інформували аграріїв представники банківських установ.

Підводячи підсумки проведення семінару, начальник відділу агропромислового розвитку Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Надія Сузанська подякувала співорганізаторам заходу асоціації «Сільськогосподарські товаровиробники Поділля» за плідну співпрацю. Вона наголосила на важливості проведення таких заходів,  тому що це реальна допомога аграріям бути краще поінформованими з вимогами чинного законодавства, це можливість поділитися досвідом ведення бухгалтерської, юридичної, кадрової роботи. Також посадовець запевнила учасників семінару, що відділ агропромислового розвитку й надалі продовжуватиме роботу в цьому напрямку, організовуватиме навчальні семінари для аграріїв з найактуальніших питань різної тематики.