01.02.2017 — 14:22

Нарада з питань запобігання злочинності на теренах Деражнянського району

Деражнянською районною державною адміністрацією приділяється особлива увага додержанню законодавства, спрямованого на захист прав і свобод жителів району.

Тому, головою адміністрації Олегом Веселовським було ініційовано проведення наради, особисто здійснювався контроль за підготовкою матеріалів засідання.

На нараду були запрошені голова районної ради Віталій Сідлецький, представники силових структур області та району, ЗМІ.

Під час засідання обговорено питання щодо профілактики та боротьби зі злочинністю. Так, занепокоєння викликав значний ріст злочинності у напрямках: виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення та придбання самогону, та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення; незаконна порубка дерев і чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях;  крадіжки.

Присутні також обговорили стан законності, напрямки протидії злочинності та перспективи спільної роботи на майбутнє. Зокрема, відновлення порушених конституційних прав громадян у кримінальному провадженні. Як підкреслив Олег Веселовський, лише завдяки тісній співпраці органів місцевого самоврядування, органів державної влади, правоохоронних органів можна досягти зменшення рівня злочинності в районі, а наявний ряд недоліків спільними зусиллями потрібно долати.

Першочергово, голова адміністрації надав слово представниками СБУ, якими було відмічено, що одним із дієвих і результативних дій в боротьбі зі злочинністю є встановлення камер спостереження. Наразі на Деражнянщині їх кількість лише 4 одиниці. Проте, за словами керівників району, їх кількість найближчим часом зросте до 8. Юрій Васильович зауважив, що шляхом відстеження осіб та транспортних засобів, які викликають підозру зросте можливість розкриття та виявлення злочинів.

Після чого приступили до заслуховування звіту начальника Деражнянського відділення поліції. Була надана деталізована інформація по усіх напрямках, які було винесено на розгляд засідання. Ігор Черевик зазначив і ряд проблем, які постають перед працівниками поліції при розкритті злочинів. Однією із головних проблем – це низька співпраця керівників органів місцевого самоврядування на місцях та низька кількість дійсно дієвих громадських формувань, наразі їх кількість по району складає 5 одиниць. Тому правоохоронні органи чекають на ініціативність громад. Начальник поліції зауважив, що у напрямку розкриття найбільш поширених злочинів на території району є свої напрацювання і наразі вони являються таємницею слідства, тому не підлягають розголосу, проте найближчим часом угрупування, яке вчиняє ряд крадіжок буде викрито.

В ході  засідання було визначено ряд спільних скоординованих заходів, які спрямовані на профілактику кримінальних та адміністративних правопорушень та підвищення ефективності роботи правоохоронних органів.

Враховуючи важливість питань, на нараді було прийнято ряд рішень щодо попередження самогоноваріння, продажу самогону та пияцтва, розроблено ряд спільних подальших дій правоохоронних органів спільно з владою. Олег Веселовський запропонував відпрацювати це питання методом зонування району, таким чином буде можливість зменшити кількість випадків.

Що стосується незаконної вирубки лісових насаджень, то схема відпрацювання буде подібною. Голова адміністрації запевнив усіх присутніх, що це питання буде обов’язково вирішено. Усі присутні спільними діями намагатимуться зарадити продовженню вчинення ряду  подібних злочинів. Активно залучатиметься до роботи і підрозділ екологічної безпеки.

Усі члени засідання через ЗМІ рекомендували міському, селищним та сільським головам у взаємодії із структурним підрозділом адміністрації, правоохоронними та контролюючими органами, громадськістю активізувати роботу та забезпечити систематичний контроль щодо запобігання злочинності у населених пунктах району.

За матеріалами Деражнянської РДА