07.02.2017 — 18:15

Робочий візит очільника області на ДП “Нігинський кар’єр”

Голова Хмельницької обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексій Глушаков, директор державного підприємства «Подільський експертно-технічний центр Держпраці» Анатолій Буряковський відвідали державне підприємство «Нігинський кар’єр». Під час робочого візиту, з директором підприємства Миколою Ткачем обговорили рівень заробітної плати та перспективи розвитку підприємства.

Олексій Глушаков зазначив, що першочерговим завданням керівництва підприємства є забезпечення встановлення мінімальної заробітної плати на рівні 3200 грн. Другим  завданням – не допустити зрівнялівки у заробітній платі для працівників різної кваліфікації. Наголосивши, що у зв’язку із підвищенням рівня мінімальної заробітної плати до 3200 грн. збільшились і розміри фінансових санкцій, які передбачені статтею 265 Кодексу законів про працю України. За недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні підприємству доведеться сплатити три мінімальних зарплати. За недопущення до проведення перевірки з питань «тіньового працевлаштування», створення перешкод у її проведенні – 100 мінімальних зарплат.

«Необхідно щоб перевірки, штрафи не стали основною формою так званої «співпраці» між владою та бізнесом. З одного боку має бути діалог, допомога, а з іншого – чітке виконання Законів ухвалених на рівні держави», – підсумував Олександр Корнійчук. Відмітивши той факт, що підприємством в кінці минулого року було здійснено погашення податкового боргу в розмірі понад 12 млн. гривень.

Також під час перебування на ДП «Нігинський кар’єр» делегація ознайомилися з основними виробничими потужностями підприємства, додержанням вимог нормативно-правових актів з охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом та забезпеченням працюючих колективним та індивідуальним захистом.

Як зазначив директор підприємства Микола Ткач, пріоритетним напрямом роботи підприємства є постійний його розвиток стосовно  підвищення технічного рівня виробництва, модернізація діючого обладнання, устаткування, машин та механізмів та покращення умов праці працівників.