07.02.2017 — 18:27

В облдержадміністрації обговорили заходи щодо попередження надзвичайних ситуацій, пов’язаних з погіршенням погоди

7 лютого під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка та за участю т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій облдержадміністрації та обласного оперативного штабу з координації робіт з попередження виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної із погіршенням погодних умов та ускладненням руху автомобільного транспорту на автошляхах області.

У засіданні також взяли участь начальник управління цивільного захисту населення облдержадміністрації Євген Данилюк, представники Служби автомобільних доріг області, Облавтодору, ГУ Національної поліції та ГУ ДСНС в Хмельницькій області.

Захід був проведений з метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на території області, спричинених несприятливими погодними умовами.

Так, в зв’язку з  переміщення з заходу атмосферного фронту та надходження за ним теплого вологого повітря, що супроводжувалося опадами у вигляді дощу, протягом  2 – 6 лютого 2017 р., на дорогах області утворилася ожеледь та ожеледиця. Відкладення ожеледі становили від 1 до 4 мм.

Такі погодні умови спричинили ускладнення  руху на автодорогах області та введення тимчасових обмежень руху вантажного автотранспорту та автобусів.

Відповідно прогнозу Хмельницького Обласного Центру з Гідрометеорології протягом 8 лютого по області очікується сильний сніг, хуртовини, на дорогах  ожеледиця та снігові замети. Температура  повітря   вночі  8-13° морозу, вдень  5-10° морозу. 09 – 12 лютого  –  невеликий  сніг,   на  дорогах   ожеледиця, пониження температури повітря  вночі  до 13-18° морозу,   вдень    7-12° морозу.

Обговоривши зазначене питання, члени комісії визначили першочергові заходи, покликані скоординувати дії органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з метою попередження виникнення надзвичайної ситуації під час погіршення погодних умов.