09.02.2017 — 09:30

Новоушиччина провела в останню путь ще одного героя

Сьогодні в с. Березівка Новоушицького району прощалися із загиблим військовослужбовцем Анатолієм Заремським.

А.Заремський, 1977 року народження, служив у третій батальйонно-тактичній групі 80-ї аеромобільної бригади Збройних Сил України, що дислокується в Чернівцях.

Загинув 3 лютого неподалік м.Авдіївка, внаслідок обстрілу ворожим «Градом».

Кілька сотень наших краян, чимало кам’янчан, чернівчан прибули цього дня, аби попрощатися зі своїм Героєм. Серед них були і рідні загиблого, і його друзі та однокласники, побратими, товариші по зброї, представники влади, духовенство району, військові капелани.

Від дому жалобна хода вирушила вулицями села до місця поховання. Присутні навколішках зустрічали похоронну процесію та приєднувалися до неї, проводжаючи солдата в останню путь. Дорогою з дому до місця поховання не переставав грати військовий оркестр.

Поховали військовослужбовця на старому місцевому кладовищі, звідки видно розлогий Дністер, як і заповідав Анатолій. Вічно сумуючими він залишив батьків, брата, сестру, дружину та двох дітей.

Відповідно до Указу Президента України №28/2017 “Про відзначення державними нагородами України”

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Анатолія Заремського було нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Анатолій Заремський віддав за Батьківщину найдорожче – своє життя. Його подвиг є прикладом для кожного з нас і залишиться навічно у вдячній пам’яті нащадків.