09.02.2017 — 16:25

Пам’ять про події війни в Афганістані – жива!

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав – це день пам’яті про події війни в Афганістані та в інших країнах, це свідчення високої поваги українського суспільства до воїнів-інтернаціоналістів, до людей вірних присязі та високому військовому обов’язку.

Напередодні відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ї річниці виведення військ з Афганістану, керівництво обласної державної адміністрації та обласної ради зустрілося з активом Хмельницької обласної організації ветеранів Афганістану.

Привітати керівників та активістів організацій воїнів-інтернаціоналістів, “афганців” учасників АТО завітали т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний, заступник голови обласної ради Валерій Лесков, голова Хмельницької обласної організації ветеранів Афганістану Микола Приступа.

Розпочинаючи урочисте засідання Микола Іванович зробив невеликий екскурс у минуле, розповівши про події війни в Афганістані. Також було порушено питання дотримання соціальних гарантій даної категорії осіб.

Крім того, учасники урочистостей обговорили можливість підписання Угоди про взаємодію і співпрацю між обласною державною адміністрацією, обласною радою та Хмельницької обласної організацією ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).

 До усіх присутніх зі словами вітання  звернувся т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний.

Виступаючи перед учасниками заходу, Олег Вікторович відмітив, що через  жахіття афганської  війни, з грудня 1979 -го по лютий 1989-го року, пройшло більше 160 тисяч українців. Тисячі українців пройшли Ірак, Югославію, інші локальні війни. І сьогодні тисячі ветеранів воїнів-інтернаціоналістів воюють за Україну на східних фронтах з російським агресором.

“Щиро вдячний усім воїнам-інтернаціоналістам за віддане служіння Україні, за гідність, високу відповідальність перед людьми і державою, за військове братерство і піклування про родини загиблих.  Ви є прикладом єдності, взаєморозуміння, взаємоповаги, вміння прийти на допомогу. Як би не було важко, ми всі разом, через реформування суспільства, через боротьбу маємо впевнено йти до нашої спільної мети — побудови сильної і заможної України.”, – додав посадовець.

На завершення урочистостей, відповідно до розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації, Олександра Корнійчука, за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, активну громадську і волонтерську діяльність та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Почесною грамотою обласної державної адміністрації та подарунком були нагороджені:

Романів Микола Михайлович – головний лікар Комунального закладу охорони здоров’я «Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка».

Устінов Петро Сергійович – директор товариства з обмеженою відповідальністю «Сатанівські води».

Шелег Олександр Олександрович – заступник директора Волочиського районного центру зайнятості.

Оголошена Подяка:

Радіонову Василю Володимировичу – секретарю Нетішинської міської організації ветеранів Афганістану .

Сайку Володимиру Віталійовичу – голові Городоцької районної організації ветеранів Афганістану.

Козаку Леоніду Івановичу – члену Правління Новоушицької районної організації ветеранів Афганістану.