10.02.2017 — 12:46

У Кам’янці-Подільському відбулося командно-штабне тренування з органами управління та підрозділами цивільного захисту

Основним принципом належного захисту населення, майна, територій та навколишнього природного середовища від надзвичайних ситуацій є впровадження комплексного підходу до вирішення завдань, взаємоузгодженість заходів, готовність та відповідальність всіх суб’єктів забезпечення цивільного захисту.

З метою перевірки готовності до дій за призначенням 2 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області та підрозділами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту м.Кам’янця-Подільського 10 лютого голова Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Василь Сукач разом з начальником Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Едуардом Братком, міським головою Михайлом Сімашкевичем та іншими високопосадовцями взяли участь у тренуванні органів управління і формувань місцевих ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо дій в умовах паводка і повені.

Навчання відбувалося біля акваторії річки Смотрич у м. Кам’янці-Подільському, звідки учасники мали можливість спостерігати за проведенням спеціального комплексного об’єктового навчання на тему: «Дії органів управління та підрозділів територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту населення Кам’янець-Подільського району у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру».

Під час практичної фази навчань увазі присутніх запропонували умовну ситуацію по ліквідації надзвичайної ситуації, яка виникла внаслідок швидкого підвищення температури навколишнього середовища, що і призвело до виникнення льодового затору на р. Смотрич та підтоплення прилеглих домогосподарств.

За інформацією Кам’янець-Подільської райдержадміністрації

Зберегти