10.02.2017 — 10:34

Аграрії Хмельницького району обговорили питання підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт

9 лютого 2017 року за ініціативи Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації    відбулась нарада-навчання з питань підготовки агроформувань до проведення комплексу весняно-польових робіт та дотримання вимоги безпеки під час робіт з пестицидами та агрохімікатами з керівниками та спеціалістами сільськогосподарських підприємств Хмельницького району.

У зазначеному заході взяли участь в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку Вадим Конончук, керівники сільськогосподарських підприємств, агрономи, інженери та працівники, які будуть залучатися до роботи з пестицидами, агрохімікатами та особи, що працюють в умовах дії на організм шкідливих виробничих факторів.

В ході наради-навчання було розглянуто актуальні питання, що стоять перед початком нового аграрного року.

Про стан підготовки агроформувань району до проведення комплексу весняно-польових робіт у 2017 році інформував начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації – Михайло Островерха.

Про класифікацію пестицидів, їх токсичність, правила зберігання, правила техніки безпеки під час застосування нагадала аграріям головний спеціаліст відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Віра Моташко.

Про вимоги щодо проведення медоглядів працівників сільськогосподарських підприємств Хмельницького району інформувала заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення Хмельницького району Юлія Філь. Співдоповідачами з даного питання виступили начальник управління державного нагляду та дотримання санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Ігор Баланюк, начальник відділу з питань гігієни праці управління Держпраці у Хмельницькій області Олена Токар та лікар з гігієни праці управління Держпраці у Хмельницькій області Віктор Мамчур.

Також під час наради йшлося про дотримання вимог безпеки під час проведення весняно-польових робіт, соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві, про посилення пожежної безпеки на об’єктах сільськогосподарського виробництва.

Також до уваги учасників наради було представлено інформацію про особливості впровадження аграрних розписок в Україні, з якою  виступив представник Міжнародної фінансової Корпорації.

За матеріалами Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації